Structuurjunkie - Goed Werk

Structuurjunkie: Goed Werk – Cynthia Schultz (boekentip)

Een 2-tal jaar terug kocht ik mijn allereerste (ongedateerde) structuurjunkieplanner van Cynthia Schultz 📒

Ik zocht al heel lang een planner waar ik elke dag tot in detail nog bijhouden, met duidelijke ‘to do’-lijst en waarin het niet erg was om eens een weekje niets in te vullen, zonder dat je een ‘lege’ week had in de agenda (#perfectionist).

Ik ben van nature een chaoot, snel afgeleid & uit focus en daardoor dus steeds opzoek naar tools die mij duidelijkheid en structuur kunnen brengen.

Doordat ik ingeschreven ben bij de nieuwsbrief van Cynthia, kreeg ik reclame via mail rond het boek ‘Goed Werk’. Mijn intuïtie zei om dit toch te volgen deze keer en hem aan te kopen. Hij heeft daarna 1 jaar onaangeroerd in de kast gestaan (die ‘waarom’ komt later aan bod), maar in mei heb ik de moed gevonden om erin te beginnen en WAUW.
Het juiste boek op het juiste moment .

Ik ben heel veel dingen in vraag beginnen stellen en dit heeft mij mentaal veel opgebracht.

De resultaten na 3 maand structuurjunkie:

Structuurjunkie - Goed Werk

🏆 Een duidelijke dagstructuur. Ookal heb ik bv. een weekend zonder plannen, toch: sta ik op/ga ik slapen om hetzelfde uur als tijdens de week, doe ik mijn vaste taken ook steeds op hetzelfde moment en dit zorgt voor meer orde in huis én mijn hoofd.

🏆 Check ik niet meer om de 5 minuten mijn mails (iets met peoplepleaser zijn en altijd willen klaarstaan om te helpen).

🏆 Staan de meldingen van mijn sociale media uit. Zelfs als ondernemer probeer ik elke dag bewuste momenten in te plannen om alles te bekijken.

🏆Gebruik ik mijn structuurjunkieplanner veel effectiever en durf ik ook ‘nee’ zeggen wanneer iets niet uitkomt (people pleasers gaan dit zeker herkennen).

🏆 Duidelijke doelen, zelfs al zijn ze klein om mee te starten. Dit is ook de push geweest om nu al te starten met de socials van ‘Vermarkt’, ookal was mijn website bv. nog niet klaar…

🏆 Schrijf ik élke avond in een ‘dagboek’ wat mijn klein gelukske is van die dag en hoe alles verlopen is. Zo kan ik ook bijhouden wat stressprikkels zijn wanneer ik niet goed geslapen heb of zie ik wat mijn energienemers/gevers zijn.

Heb jij onlangs een goed boek gelezen?

Laat mij gerust iets weten!

P.S.: laat hier jouw gegevens achter en wie weet win jij een exemplaar van ‘Goed Werk’, ik geef elke maand één boek weg!

 

2 gedachten over “Goed werk – Cynthia Schultz”

  1. Hey Lize!
   Yes, dit was de allereerste boekentip die ik deelde op mijn instagram! Wel alweer 2 maand terug, dus misschien een leuke om opnieuw nog eens te delen. Bedankt voor de heads-up!

   Groetjes,
   Alexandra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.