R.O.O.T.S – traject

In dit traject ga je onder begeleiding aan de slag met de R.O.O.T.S.-gids in de vorm van Q&A’s in groep en 1-1 sessies. 

Wat is nu juist die ‘R.O.O.T.S’-gids?

Dit is een complete gids met stappen plan om jouw Realistisch en Onderbouwd Ondernemingsplan te gaan opbouwen waarbij je Trouw blijft aan jezelf om zo een Succesvolle onderneming te gaan opbouwen.

Alexandra Vermeir

Het woord ‘succesvol’ wordt al snel in de mond genomen en gelinkt aan €10.000’en euro’s omzet. Voor mij staat omzet niet gelijk aan succes.

Succesvol betekent voor mij... mijn leven kunnen leiden op een comfortabele manier door rond te komen elke maand aan de hand van mijn financieel plan, waarbij ik nog een budget heb dat ik opzij kan zetten voor mijn spaardoelen, quality time kan inbouwen met mijn gezin en rust kan nemen wanneer ik het nodig heb. Mijn succes hangt ook vast aan mijn netwerk. Mijn fans en klanten zijn mijn drijfveer om door te gaan, zonder hen zou ik dit niet opgestart zijn. Niet enkel degene die kopen, maar ook de klanten die mijn aanbod delen, die mijn successen mee vieren en die mij rechthouden wanneer ik dreig om te vallen.

Want ook omvallen hoort erbij als ondernemer. Klein paniekske? Schrik om om te vallen en niet meer recht te raken?

Ik snap het helemaal. 

Alleen is die angst niet nodig.

Ik merk dat verschillende ondernemers moeilijkheden hebben met het volhouden van DIY-cursussen die ze aankopen. Ik ben zelf ook zo.
Gewoon KOPEN en dan…. Niks. Je enthousiasme was ZO groot en daarna doe je er niks meer mee omdat je motivatie/tijd/goesting… ontbreekt?
Daar breng ik met mijn traject verandering in!

Dit is zo opgebouwd dat je er nooit alleen voor staat.

Samen met 10 andere productondernemers duiken we in:

 • de basis van het ondernemerschap
 • alles wat erbij komt kijken om een onderneming te gaan onderbouwen
  • jezelf leren kennen (deep dive in jouw persoonlijkheid & manier van ondernemen zoeken die bij jouw gezin, waarden, normen, manier van leven… past)
  • jouw relatie met ondernemen gaan onderzoeken (wat drijft jou,  waarvoor wil jij bekend staan, jouw sterktes gaan we omzetten in ondernemerskwaliteiten die je gaat verwerken in jouw aanbod).
  • Je doelgroep leren kennen (we nemen jouw persoonlijkheid mee in de zoektocht naar een doelgroep die ook bij jou past als ondernemer. Die match = onmisbaar!)
  • Marktonderzoek uitvoeren (we duiken hier dieper in jouw doelgroep & hun noden. Ik neem jou mee in de verschillende mogelijkheden om een marktonderzoek op te starten en je krijgt van mij een eerste opzet op jouw eigen vragenlijst te gaan opstellen.)
  • Hoe maak je alles? (Leer jouw productspecificaties kennen en duik in de optimale opbouw van jouw product + de regelgeving errond. Ik neem jou mee in alle eigenschappen die mogelijks belangrijk zijn bij het maken van jouw product).
  • Je aanbod gaan opbouwen bij een bijkomende dienst, bv. workshops (waar moet je rekening bij houden met het opzetten van een online/fysieke onderneming? We overlopen de mogelijke manieren om jouw aanbod te gaan opbouwen).
  • Jouw aanbod gaan opschalen (Help, plots een grote bestelling! Ik leer jou om om te gaan met situaties als deze en hoe je ze vanaf de start kan vermijden. Paniek is geen goede stimulans, dus dat gaan we vermijden.)
  • Een financieel plan gaan opstellen (voor elke ondernemer anders, maar we gaan samen aan de slag met mijn excel-template.)
  • Jouw merk, doelen & stappenplan voor de toekomst (je leert vanaf 0 jouw eigen merk opbouwen, inclusief je eigen uniek verhaal. Je doelen leg je vast voor de komende maanden en dankzij het uitgewerkte stappenplan weet je waar je als eerste moet aan beginnen).

We gaan steunen op elkaar en helpen waar nodig, zodat niemand in de kou komt te staan. 


Voor wie is dit traject?

Productondernemers wiens basis nog niet op punt staat. Ideaal voor ondernemers die al een concreet idee voor ogen hebben, maar die nog zoekende zijn wie ze zijn, de match tussen zichzelf en hun onderneming & hoe dit alles tot een authentiek geheel kan omgevormd worden.

Maximaal 10 deelnemers.


De inhoud & wat je mag verwachten

Welkomspakket

Een meeeeeega waardevol en persoonlijk samengesteld welkomspakket met daarin verschillende items die perfect van pas komen bij het opbouwen van jouw onderneming én ook enkele waardevolle samenwerkingen die je kan gaan inzetten na het afronden van dit traject. Enkel met ondernemers die ik persoonlijk ken en waar ik zelf enorm goede ervaringen mee heb.

R.O.O.T.S – gids

Het opstellen van jouw ondernemingsplan aan de hand van mijn online invulbaar R.O.O.T.S. – gids met 35 onderdelen. Vanaf het idee en eerste aanzet van jouw onderneming tot het effectief concreet actieplan om te starten met de verkoop van jouw producten. Dit is volledig klaar tegen het einde van het traject.

7 uur aan Q&A’s in groep

Het wordt als het ware een héél persoonlijk traject met community waar verbindend ondernemen centraal staat. Vele ondernemers zitten vast met bepaalde problemen en hebben vragen waar ze niet meteen een antwoord op vinden. Waar de ene een vraag heeft, kan iemand anders antwoorden bieden.  De Q&A’s zullen ‘s voornamelijk ‘s avonds doorgaan en worden opgenomen voor degene die er niet kunnen bijzijn.

5 uur persoonlijk inzetbare tijd

Deze kan je inzetten om specifiek vragen te stellen rond jouw onderneming of om feedback aan te vragen rond bepaalde onderdelen, zoals de vragenlijst, financieel plan, stappenplan… Op tijdstip naar keuze volgens mijn mogelijkheden.

Verschillende kant-en-klare templates

Enkele templates zodat jij geen tijd verliest met het zoeken naar de juiste opzet, alle 3 in Excel-files.

 • Waar let je op bij het opstellen van een vragenlijst?
 • Hoe maak je een financieel plan?
 • Een actieplan met duidelijke doelen, content en omzet.

Gesloten community met de deelnemers

Gesloten online community via Facebook, waar iedereen veilig en in alle comfort zijn vragen kan stellen.

Iedereen is welkom om zijn of haar vragen in de community te gooien en hulp te vragen rond bepaalde onderwerpen.  Indien er niet meteen een antwoord op komt, is het ideaal dat deze vragen in een Q&A of in een 1-1 sessie met mij kunnen opgenomen worden.

Prijs? Slechts €1.250!

(exclusief BTW)


Start & timing

We starten op 12 januari en eindigen eind maart. 

De groeps Q&A’s zullen voornamelijk ‘s avonds doorgaan. De 1-1 sessies mag je invullen naar keuze.


Lijkt dit iets voor jou?

Ben jij al enthousiast om erin te vliegen?

Je kan jezelf nu inschrijven!


Winkelwagen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.