Gratis tip voor productondernemers

Van idee tot product : een simpel proces?

Ik ben Alexandra Vermeir, gids voor productondernemers en elke week deel ik 1 tip waar je concreet mee aan de slag kan.

Deze week draait het rond het proces van idee tot product.

Ik zie regelmatig de volgende zin passeren ‘Ik ga een webshop opstarten! Hoe pak ik dit het beste aan? Wat zou ik kunnen verkopen?’

Mijn hoofd wil deze dan laten passeren want ik krijg een spontane paniekaanval van zo’n vragen. Elke keer denk ik ‘maar… Hoe kunt ge weten of een webshop uw ding is als ge zelfs nog niet weet wat ge wilt gaan verkopen?’

Denk je dat ze bij (bv) een webshop voor gepersonaliseerde smartphonehoesjes gaan nadenken zijn over ‘oh hmmm, hoe kan ik geld verdienen, zonder te weten waar ik aan begin, maar wel verkopen?’.

Nee.

De kans is héél groot dat iémand van hen met een hoesje rond liep met daarachter een foto van zijn hond en mogelijks een andere persoon dacht ‘ah! Hoe tof is dat!’. Met opzoekingswerk tot gevolg, een bestelling en mogelijks een ‘oei, dit is niet wat ik verwacht had…’ – ‘dit kan ik beter’.

En DAN pas start het. POEF, het idee. Het ineens borrelende gevoel van inspiratie.

De nood gaan onderzoeken. Wat kan er beter bij de producten van de concurrentie? Wat vinden de potentiële klanten van het idee? Wat missen zij? Hoe kan ik mij gaan onderscheiden van de concurrentie? Welke kwaliteit wil ik dragen? Met welke leveranciers wil ik samenwerken? Wie past er bij mij?

Dit hele stuk tekst, dit is de heel korte samenvatting van wat in mijn hoofd opkomt als ik die vraag dus zie passeren.

‘T is geen hocus pocus gedoe. Er zit denkwerk en een behoefte achter.

‘Ah ja, maar ik wil gewoon inkopen ze’ – zucht

Hetzelfde ding. Want… Wat onderscheid alle leveranciers van elkaar? Waarom zou je bij de ene wel kopen en de andere niet? Welke waarden dragen zij mee? Welke klanten trekken zij aan?

Eerste stap: NADENKEN!

Durf vergelijken en durf keuzes maken.

‘T gaat over jouw toekomst.

Is het voor jou een manier om snel geld te verdienen? Dan zijn er andere opties om te bekijken.

Sta je er niet 100% achter? Dan begin je er best ook niet aan.

Is het een passiegedreven product? Let er dan op dat je jezelf niet té fel laat leiden in jouw enthousiasme. Ik ben zelf iemand die mijn gevoel volgt, maar té snel springen in enthousiaste momenten zorgt voor chaos dus probeer die momenten te vermijden en een plan te maken.

Dat is het waard om dieper te gaan 😉


Herken jij jezelf in bovenstaand verhaal & wil je eens praten over jouw situatie ? Stuur gerust een berichtje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.