Webinar : de weg van productondernemer naar authentiek merk.

De achtergrond van dit webinar.

Hey, mijn naam is Alexandra.

Ik ben productontwikkelaar & gids voor creatieve productondernemers, met een grote focus op verbindend ondernemen.

Mijn ondernemersverhaal start al in 2014, maar hetgene dat er écht toe doet, is mijn eigen verhaal van creatieve productondernemer tot waar ik vandaag voor sta met Vermarkt.

In plaats van een hele ‘salesbabbel’ uit te schrijven, neem ik je even mee in mijn eigen verhaal en waarom ik net dit webinar uitgewerkt heb.

Ik heb in 2019 mijn eerste eigen merk op de markt gebracht. De producten die ik maakte zijn uiteindelijk uitgegroeid tot een merk waar ze tot op vandaag nog steeds over praten.

Maar zo zag ik het vanaf de start niet.

Ik wou ‘maken’, ik wou creatief bezig zijn en mijn eigen ding doen. Zonder dat er een sterk verhaal achter stond.

Eén maand na opstart werden we gecontacteerd door HLN. En PANIEK! Want wat moest ik vertellen?!

‘We redden lege glazen flessen van de glasbak om ze een nieuw leven te geven als lamp.’ 

Zo, there it is. I said it. 

Maar wat dan?

Het volledige verhaal kan je hier lezen, maar ik spoel hieronder even door naar het moment dat alles veranderde.

BAM, hier stond het.

Een klant die een gepersonaliseerde lamp op maat vroeg, met de specifieke favoriete fles van haar eigen mama (zie linkse foto).

BAM. Daar stond het. Iets waar ik nog niet over nagedacht had, maar waar ik zo enthousiast van werd!

We (mijn man en ik) werkten een volledig plan uit. We 3D-printten alle socketten die op de flessen pasten, maar gingen hier nog iets verder in… Om ervoor te zorgen dat we niet overrompeld werden door alle details, maakten we een portfolio op met alle mogelijke vormen, kleuren, opties, etc.

Het samenvoegen van al deze elementen zorgde ervoor dat wij veel minder werk hadden met mails sturen, berichtjes beantwoorden… We kozen voor optimalisatie en meer schaalbare methode om onze producten te maken.

Dit alles samen zorgde ervoor dat wij een +-150 lampen mochten maken op 2,5 jaar tijd. Uitgeteld ongeveer 5 lampen per maand. En dit dan voornamelijk als maatwerk, exclusief de lampen die we zelf bedachten en op stock stonden, waar we marktjes mee deden.

Tot vandaag de dag (nu 3 jaar later) vragen mensen & klanten in de winkel ‘Bestaat Léon nog? Doen jullie dat nog? Want ik heb anders nog een aanvraag’ . En ondanks dat ik ‘nee’ zeg, geeft dit een fantastisch goed gevoel.

Léon is mijn basis. Dankzij Léon heb ik ook Vermarkt, VENEIR & Boskant Loft kunnen opzetten.

Dankzij Léon kan ik mijn eigen ervaring als productondernemer naar merk & mijn opleiding als productontwikkelaar bundelen in Vermarkt. Zo kan ik ondernemers die naar een eigen merk streven verder helpen.

Dit webinar is een interessante voor jou indien…

  • Jij rondloopt met een productidee dat je al lang wil uitwerken, maar geen idee hebt hoe je er juist moet aan beginnen.
  • Jij al productondernemer bent, maar het gevoel hebt dat je ‘maar wat doet‘ en vooral onderneemt in chaos. 
  • Jij een dienstondernemer bent die al een tijdje rondloopt om een product te koppelen aan jouw reeds bestaande onderneming, maar geen idee hebt hoe je dit kan vormgeven in zijn geheel.

Het belangrijkste: jij wil in 2024 écht aan de slag met het omzetten van jouw ideeën en producten naar een authentiek merk, maar niet zonder jouw eigen mindset overboord te gooien en rekening te houden met wat voor JOU belangrijk is.

Wat mag je verwachten van dit webinar?

Ik neem je mee in de 10 concrete stappen die ik zelf doorlopen heb om van 0 een authentiek én succesvol eigen merk te gaan opzetten.

We  gaan samen in op:

  • Wie ben jij als ondernemer & wat past er bij jou?
  • Welke klant past bij jou?
  • Wat is jouw uniek verhaal & zet dit mensen aan tot kopen? 
  • Is er een markt voor jouw product?
  • Hoe start ik met de productontwikkeling en uitwerking van de strategie?
  • Welke marketing & hoe start je met netwerken?
  • Jouw actie- en stappenplan voor 2024!

Wanneer gaat dit webinar door?

Dinsdag 9 januari – 19u tot 20u30. Replay wordt voorzien!

Prijs?

€15 exclusief BTW (KERSTKORTING -€5 tot 25 december!)

Winkelwagen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.