Welkom bij de podcast van ‘Verbindend Ondernemen’!

Welkom bij de podcast van Verbindend Ondernemen!

Elke blogpost ga ik een transcriptie voorzien van alle podcastafleveringen. Voor degene die niet graag podcasts luisteren, het wordt een letterlijke vertaling van alles wat ik verteld heb (tot op het woord) dus je leert mij zowel persoonlijk kennen via de podcast als deze blog 😉

Mijn naam is Alexandra Vermeir en ik neem jullie via deze podcast heel graag mee in mijn verhaal en het verhaal van verschillende andere ondernemers. Deze podcast stond al een hele tijd op mijn planning, maar toch is het na een hele dosis voornemens in 2024 eindelijk op te starten. Misschien denk je ‘goh, weeral de zoveelste podcast die opgestart wordt.’ En ik ga waarschijnlijk hetzelfde zeggen als dat heel veel andere ondernemers zeggen over hun eigen podcast. Maar… Ik heb echt mijn best gedaan om er een unieke factor aan toe te voegen. Een USP zoals ze zeggen. En ik hoop dat dat jullie toch voldoende overtuigt zijn om mee te komen luisteren naar mijn verhaal, de inspiratie van andere ondernemers en om te connecteren met hen die het nodig hebben.

Mijn grootste voornemen van 2024 was om meer te gaan praten, meer te gaan inspireren, meer te gaan motiveren, meer mijn verhaal te gaan vertellen en eigenlijk ook meer te gaan verbinden met andere ondernemers en hen te helpen groeien in hun hun eigen ondernemers verhaal.

De podcast staat daar centraal in. Ik heb het doel om elke maand één á twee ondernemers uit te nodigen in de studio, waarbij ik verschillende vragen zal stellen rond hun pad als ondernemer. En wij sluiten eigenlijk het verhaal af met wie of wat dat zij eigenlijk nog nodig hebben om te groeien als ondernemer. Samen gaan wij ook als luisteraars op zoek naar een match tussen vraag en aanbod. Dus… eigenlijk naar wie er mogelijk kan helpen bij de zoektocht van die ondernemer.  Daarnaast wil ik ook heel graag gewoon jou als luisteraar of lezer (eventueel via deze blog) inspireren met mijn hobbelig traject als ondernemers.

Ik heb heel veel bijgeleerd sinds mijn opstart. En misschien kan ik u wel helpen om over bepaalde hobbels heen te springen in plaats van los op uw gezicht te gaan. Bij wijze van spreken. Maar toch, het kan wel helpen om een beetje minder pijn te doen. Maar misschien ben jij voor de eerste keer er mee aan het luisteren en kent je mij totaal niet. En daarom ga ik mijn best doen om mezelf efkes proberen heel kort voor te stellen 😉 !

Zo kort gaat het niet zijn, mijzelf kennende. Maar ik ga toch proberen. Ik ben Alexandra Vermeir. Ik ben bijna 29 jaar oud en ik woon in Buggenhout samen met mijn man Nick en mijn Greyhound Thorvi, mascotte en kantoorhond. Thorvi is véél te zien op Instagram dus mocht er iemand benieuwd zijn naar hoe dat zij eruit ziet en haar eigenschappen, gewoon naar mijn Instagram gaan. En daar ziet ge haar meestal ook in al haar glorie. Ik ben al terug afgeweken van wat ik allemaal eigenlijk wou vertellen. Ik ben september 2019 begonnen aan mijn laatste masterjaar Productontwikkeling aan de Universiteit van Antwerpen. En eigenlijk is sindsdien de bal rond ondernemerschap echt aan het rollen geraakt. Ik ben tijdens mijn dat jaar gestart met een product based business als student ondernemer en eigenlijk is toen de kriebel rond het ondernemerschap nooit meer weggegaan. Sinds mijn afstuderen in juli 2020 droomde ik er eigenlijk van om mijn ervaring als ondernemer en alles wat ik geleerd had tijdens de opleiding en tijdens heel mijn traject van een jaar lang te gaan bundelen en door te geven aan andere ondernemers die zelf de ambitie hebben om een eigen product op de markt te brengen.

Maar ja, als student zijnde dacht ik ‘oké, ik ga toch zien om mijn business te kunnen combineren met loondienst’ en ik heb dat twee jaar lang gedaan. Ik heb dan twee jaar loondienst gecombineerd met mijn bijberoep Leon en dan ben ik in een heel zware burn-out terecht gekomen. Want als je elke dag en avond en ochtend en weekend blijft gaan, dan gaat je op een gegeven moment ook eens tegen de muur knallen. En dat is bij mij gebeurd.

Na 1,5 jaar lang nadenken, heel veel voelen bij mezelf wat ik waar ik mij goed bij voelde en wat er financieel haalbaar was, heb ik de knoop dan doorgehakt om toch wel echt voor mijn droom te gaan en om fulltime als zelfstandige als ondernemer te starten. En het is heel grappig dat ik de laatste jaren ook meer en meer onderzoek gaan doen rond ADHD en er zijn verschillende mensen die mij gestuurd van “ja ik zou toch eens dieper gaan kijken want ik herken veel verschillende dingen bij u” en… Ja ik… Ik herkende mijzelf daar ook heel fel in.

Ik ben namelijk iemand die heel graag bezig is met heel veel verschillende dingen en ik merkte ook uit het verleden dat als ik te lang bezig was met één ding, dat ik ook stillekesaan mijn interesse erin verloor. Tenzij ik dus eigenlijk voldoende kon afwisselen En een heel onderzoek later ging er voor mij natuurlijk ook wel echt een wereld open en kwam er heel veel boven water. Het ADHD, eigenlijk ADD, (maar ik noem het ADHD om het makkelijk te houden) was voor mij echt wel de missende puzzelstukjes in mijn chaotisch en nooit stille hoofd. En ja, intussen is dat eigenlijk ook één van mijn sterktes tijdens het uitbouwen van mijn leven, van mijn ondernemingen, van mijn naam ook.

Nu rol ik automatisch over in het volgende gedeelte… Namelijk ‘bedrijven’. Ik heb ook aangegeven van dat het voor mij te moeilijk is om mijn ding maar bezig te zijn en ik heb heel graag verschillende dingen rond mij om voldoende afwisseling te kunnen creëren. En dat heb ik eigenlijk kunnen uitwerken doordat er in maart 2023 ook een cadeauwinkel is bijgekomen en in augustus 2023 ook een kleinschalige eventlocatie (zie VENEIR en Boskant Loft).

Focus ligt en blijft natuurlijk het ondersteunen en begeleiden van product ondernemers. Eigenlijk voornamelijk startende en zoekende ondernemers, maar ook ondernemers die al een product hebben en die een aanvulling zoeken om een verdere productlijn uit te bouwen. Momenteel zitten er voornamelijk creatieve makers in mijn klantenbestand, maar iedereen met een product droom is eigenlijk welkom bij mij en ik kies mijn doelgroep eerder rond de klik die ik heb met ondernemers en niet op basis van leeftijd of ervaring.

Daarin vult de winkel ook aan natuurlijk op die manier.

Ik ben eigenlijk heel graag de brug tussen de startende ondernemers en de ondernemers die eigenlijk al wat verder staan. En daarom, met de winkel hebben we ook die focus. We gaan startende en Belgische ondernemers eigenlijk gaan samenvoegen. Degenen die instappen krijgen ook een stuk gratis begeleiding van mij om eigenlijk op die manier hun volop te kunnen gaan ondersteunen. En de mensen die al al een aantal jaren ervaring hebben gaan we ook samen in een community steken zodat iedereen op elkaar te kan verder bouwen.

De reden dat ik dat wil doen is omdat ik zelf heel hard gemerkt heb dat een netwerk waar je op kan steunen met ondernemers die klaarstaan voor elkaar, dat dat eigenlijk echt de bouwsteen is die je nodig hebt. En om zo een community op te zetten om later ook echt op te kunnen gaan verder bouwen. Het is een fantastische basis en ik kan dat alleen maar iedereen aanraden.

Mijn focus ligt dan ook op het uitbouwen van netwerk. Natuurlijk via mijn consultancy, maar daarbij komt ook het organiseren van kleinschalige netwerk avonden, brainstormsessies in groep of één op één. Binnenkort komen er ook live lezingen bij en masterclasses bij. Omdat ik, ja, ik geloof heel veel in het één op één elkaar ondersteunen. Ik heb ook een traject waarbij ik voornamelijk één op één werk omdat ik weet dat elke situatie voor elke ondernemer zo uniek is. Dat er ook meestal een vrij unieke aanpak nodig is voor ieder apart en daarom wil ik ook vanop de eerste rij iedereen die het nodig heeft gaan ondersteunen.

Maar zoals ik zei doe ik heel graag veel verschillende dingen en daarom ben ik ook op woensdag en zaterdag te vinden in mijn cadeauwinkel VENEIR die ik samen met Helga Orinx van KIKERVIZ opgestart ben in maart 2023. Dus mocht je een zin hebben om langs te komen en eens kennis te maken, altijd welkom!

Naast VENEIR en mijn consultancy is tijd voor mijn gezin eigenlijk het allerbelangrijkste. Ik heb altijd gezegd dat ik een succesvolle business wil opbouwen, maar succesvol is voor mij niet het grootste geld binnenhalen. Ik ben niet gestart met ondernemen op bakken geld te verdienen. Ik ben wél gestart met ondernemen om een onderneming op te bouwen op mijn eigen tempo, die succesvol is volgens mijn normen en waar ik kan rusten wanneer het nodig is. Sinds mijn burn-out werken mijn lichaam en mijn hoofd regelmatig wel eens tegen en dan is rust nemen voor mij een heel belangrijk aspect. Ik wil de vrijheid creëren om daar nu aan te kunnen toegeven wanneer het nodig is.

Vandaar dat ook mijn pad zo uniek is, met alle ervaringen die ik al opgedaan heb, alle stappen die ik al gezet heb. Met mijn lichaam dat af en toe tegenstribbelt, een hoofd dat af en toe té vol zit. En toch weet ik dat ik mocht ik al die hobbels niet gehad hebben, dat ik hier niet zou gestaan hebben.

Ik ben héél blij dat ik hier nu mag staan, dat ik mijn rust heb en dat ik mijn ADHD als sterkte kan inzetten in mijn bedrijven.

In de toekomst ga ik over verschillende stappen nog meer over vertellen en dieper op ingaan, maar om het nu nog niet chaotischer te maken dan het al is, sluit ik graag hier af.

Heb jij een vraag voor mij? Wil jij graag meer weten over een bepaald deel in deze podcastaflevering?

Of wil je graag deelnemen als spreker één van de komende weken/maanden?

Stuur dan zeker een berichtje via instagram of een mailtje.

Vele groetjes,

Alexandra & Thorvi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.